© Wandern MondSeeLand ©Valentin Weinhaeupl
Eine Frau und ein Mann sitzen in der Wiese und genießen den Ausblick auf Wiesen und Berge

Ziehrer Ruhe

Mondsee am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Ziehrer Ruhe je krásné místo odpočinku, kde Carl Michael Ziehrer napsal některá svá díla.
Zbytek Ziehrer

V letech 1897 až 1906 trávil Carl Michael Ziehrer část léta v Mondsee. Bydlel ve vile Remmelberger (dříve sýrárna Nussbaumer) a ve vile Franz na Hilfbergu. Po letech dirigentské činnosti a vyčerpávajících koncertních turné po USA, Německu a Maďarsku si zde užíval klidu a krásy přírody.
Zierer se v Mondsee brzy cítil jako doma a každý den ho bylo možné vidět, jak se toulá k jezeru, kde trávil šťastné hodiny sněním v blaženém požitku z pohádkové krajiny. Rád byl čas od času sám a komponoval. Obyvatele Mondsee však natolik okouzlil svou přívětivou a srdečnou osobností, že mu každý chtěl být nablízku.
Jednoho dne byl představen kněžně Wrede, majitelce panství Mondsee, která si přála se s ním setkat. Když se ho zeptala, jak se mu v Mondsee líbí, vyjádřil své nadšení, ale také lítost nad tím, že nemá místo na jezeře pro sebe. Proto ho potěšilo, když o několik dní později našel v blízkosti břehu jezera pod stinnými jilmy dvě lavičky a stůl, které nechala kněžna na svém území zřídit jako laskavost pro umělce, a netrvalo dlouho a toto místo bylo krásnou tabulí označeno jako "Ziehrer-Ruhe". Vznikly zde melodie z "Die Landstreicher" a "Drei Wünsche".

  • Prohlídka možná pouze zvenku

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

Omezený bezbariérový přístup: Částečně je nezbytná asistence. Rozměry nesplňují nebo splňují jen částečně zákonnou rakouskou normu.

Přístup
  • přízemní přístup

kontakt & servis


Ziehrer Ruhe
Kaianlage Mondsee
5310 Mondsee am Mondsee

telefon +43 6232 2270
fax +43 6232 2270 - 22
E-Mail info@mondsee.at
web www.mondsee.at
http://www.mondsee.at

kontaktní osoba

Tourismusverband Mondsee - Irrsee

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA