© Wandern MondSeeLand ©Valentin Weinhaeupl
Eine Frau und ein Mann sitzen in der Wiese und genießen den Ausblick auf Wiesen und Berge

Bauer-Marterl

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Christian Bauer se narodil 2. září 1963 ve Vídni jako první syn Petera a Marie Bauerových (rozené Holzleithnerové). Měl dva mladší sourozence (Petera a Ulriku). Po základní škole ve Vídni navštěvoval gymnázium Dona Boska v Unterwaltersdorfu v Dolním Rakousku, kde v roce 1982 maturoval.


Christian byl hluboce věřící člověk a cítil se povolán ke kněžství. Vstoupil do řádu Salesiánů Dona Boska a začal studovat v Benediktbeuernu (Německo).
Rodina, tradice a společenství byly v jeho životě velmi důležité. Zvláště mu přirostl k srdci Svatý Lorenc, rodné město jeho matky. Trávil tam volný čas, kdykoli mohl. Nikdy se nevyhýbal práci. Rád pomáhal ve chlévě u krav nebo na poli při sklizni sena. Christian chtěl všechno vyzkoušet, všemu se naučit a překonávat stále nové výzvy. Například sám - bez jakéhokoli bezpečnostního vybavení - přeplaval jezero Mondsee a všechny vyděsil, když o tom rodině vyprávěl u večeře.
Několikrát zdolal Dračí stěnu na obvyklých trasách. Byl odhodlaný ji zdolat jednou ze "stuh". Pro tuto snahu se mu nepodařilo sehnat společníka. Všichni mu to okamžitě rozmluvili. Christian chtěl vědět, zda se mu to podaří, a tak se 27. července 1983 vydal na cestu sám. Když večer nedorazil spolehlivě do stáje jako obvykle, jeho příbuzní se začali obávat a začali ho hledat.
Christian v této snaze neuspěl. Na zpáteční cestě uklouzl a měl smrtelnou nehodu. S pomocí vrtulníku se horským záchranářům podařilo Christiana najít a vyprostit ze strmého terénu.
Díky zásahu a osobnímu přístupu zástupce Salesiánů Dona Boska bylo možné, aby byl Christian pohřben jako klerik řádu v kněžské kryptě na hřbitově v Mondsee. Hroby byly před časem uzavřeny a jeho památku připomíná pamětní deska u vchodu.
Na místě, kde byl Christian nalezen, postavila rodina památník - zhotovil ho jeho strýc Lenz. Terén v této oblasti je velmi drsný. Pokud místo neznáte, je obtížné ho najít. Lenzovi se však podařilo zjistit, že tento marterl přežil nepřízeň počasí docela dobře celých 34 let.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Bauer-Marterl
am Fuß der Drachenwand
5310 St. Lorenz am Mondsee

telefon +43 6232 4166
E-Mail pfarre.mondsee@dioezese-linz.at

kontaktní osoba

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA