© Wandern MondSeeLand ©Valentin Weinhaeupl
Eine Frau und ein Mann sitzen in der Wiese und genießen den Ausblick auf Wiesen und Berge

VB Kaffee

Oberhofen am Irrsee, Oberösterreich, Österreich
  • vhodné za každého počasí

Kávu přiveze Chevrolet: prémiová zrna ze speciální pražírny v Oberhofenu.
Lebenshilfe nedávno začala pomáhat s dolaďováním obalů
Když Matthias Rinderer ze Schweibernu v Oberhofenu objíždí svůj Chevrolet, je to většinou z pracovních důvodů: Vždyť svým zákazníkům z regionu dodává čerstvě praženou zrnkovou kávu. VB Kaffee, jak se jeho firma jmenuje, je speciální pražírna, ve které osmatřicetiletý Rinderberger od roku 2018 praží malé množství vysoce kvalitní zrnkové kávy - a zákazníkům poskytuje skvělé aha efekty.
VB Kaffee začínala v malém měřítku. "Rád jsem své rodině a přátelům servíroval čerstvě praženou kávu a to mě inspirovalo. Tehdy jsem zrna pražil v popkornovači," říká Rinderer. Postupem času se tento pokus a omyl změnil v podnikatelský záměr a pražírna byla zahrnuta do plánů při stavbě soukromého domu. Tři roky po založení se z podniku na částečný úvazek stala významná společnost: Kromě soukromých zákazníků odebírá VB Kaffee také několik desítek zákazníků z oblasti gastronomie a komerční sféry. V zázemí, balení a expedici pomáhá Rindererovi jeho partnerka Magdalena a v poslední době také společnost Lebenshilfe Mondsee. Šest zaměstnanců z denního centra má na starosti stříhání a razítkování údajů na obalové etikety a lepení samolepicích etiket pro speciální edice.
Čtyři druhy pro espresso a plně automatické stroje, tři pro filtrační metody.
Při vstupu do malé moderní pražírny poblíž jezera Irrsee vás okamžitě upoutá její ústřední prvek - tradiční bubnový pražicí stroj. "Pro každý druh nebo odrůdu kávových zrn jsem vyvinul speciální profil pražení. Pražení kávy je srovnatelné s vařením piva nebo výrobou vína: každé zrno má svůj vlastní charakter a všechny faktory musí spolupracovat, aby bylo nakonec dosaženo dokonalého výsledku." Velká poptávka po jeho zrnkové kávě, která je v současné době k dispozici ve čtyřech odrůdách pro espresso nebo plně automatické kávovary a ve třech pro filtrační metody, je toho důkazem. Kreativní názvy výrobků jsou na vrcholu.
Vzhledem k vysoké poptávce po kávě VB Kaffee se místo v pražírně brzy stalo nedostatkovým. Společnost Rinderer proto investovala do inovativního kontejnerového řešení, aby se do něj vešel větší pražicí stroj, destonátor a dávkovací systém a aby se zvýšila produkce.
"Kvalitu určuje spotřebitel"
Společnost se sídlem v Oberhofenu odebírá zelenou kávu od tří dodavatelů, kteří udržují kontakty s trvale udržitelnými zemědělci a družstvy v pěstitelských oblastech. V současné době se zpracovávají kávy z Etiopie, Burundi, Guatemaly, Hondurasu, Salvadoru, Panamy, Kolumbie a Brazílie. "Základem kvality zrn jsou farmáři a jejich pracovníci při sklizni," vysvětluje Rinderer. "Pouze tam, kde panují spravedlivé výrobní a pracovní podmínky a kde jsou zaručeny spravedlivé mzdy pro lidi v čele, můžeme získat bezchybné suroviny." To také vysvětluje základní cenu speciální zelené kávy, která je v průměru desetkrát vyšší než cena průmyslového zboží. "Kvalitu určuje spotřebitel a nikde to neplatí více než u kávy," říká Matthias Rinderer. "Naši zákazníci jsou znovu a znovu překvapeni, jak moc tento standard kvality ovlivňuje chuť." A když se zrna přivezou v pick-upu ze 70. let, okamžik požitku začíná ještě před vypitím kávy. www.vb-kaffee.at
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné za každého počasí
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


VB Kaffee
Schweibern 5b
4894 Oberhofen am Irrsee

mobilní +43 660 1951702
E-Mail info@vb-kaffee.at
web www.vb-kaffee.at/
https://www.vb-kaffee.at/

kontaktní osoba
pan Matthias Rinderer

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA