© Wandern MondSeeLand ©Valentin Weinhaeupl
Eine Frau und ein Mann sitzen in der Wiese und genießen den Ausblick auf Wiesen und Berge

Landjugend Zell am Moos

Zell am Moos am Irrsee, Oberösterreich, Österreich

V roce 1973 byla v Zell am Moos poprvé založena organizace venkovské mládeže.

Jak to všechno začalo...

Na samém počátku si tehdejší farář v Zell am Moos, Friedrich Penetsdorfer, skutečně přál, aby ve farnosti vznikla katolická mládežnická organizace. Při hlasování se však většina hlasujících vyslovila pro venkovskou mládežnickou skupinu. A tak se 18. dubna 1973 sešlo v hostinci Seewirt v Zell am Moos 20 dívek a 23 chlapců, aby založili venkovskou skupinu mládeže "Zell am Moos". Byli mezi nimi i dva zakládající členové Fritz Spielberger a Maria Engelová, kteří byli ve volbách do předsednictva zvoleni vedoucími. Přítomní čestní hosté ve svých projevech uvítali činnost mládeže v obci a přislíbili jí podporu.

V průběhu let se přidávali další a další členové, a to i mimo zakládající obec, zejména ze sousední obce Tiefgraben. Na jaře 2004 jsme se proto rozhodli změnit název na "Landjugend Zell am Moos - Tiefgraben".

Od té doby se toho hodně událo, ale stále sledujeme stejnou základní myšlenku:

Společně s dalšími mladými lidmi chceme vytvářet projekty, které podporují lidi a životní prostředí, zejména v našem okolí, ale i na mezinárodní úrovni. Chceme oživovat a podporovat zvyky a tradice v našem regionu. Ale především chceme sdílet krásné zážitky a společně se bavit.

V současné době máme 72 členů, z toho 32 dívek a 40 chlapců. Naše šéfky Stephanie Achleitnerová a Kris Steinbichlerová vedou Landjugend společně s 12členným týmem představenstva. Obzvlášť nás těší, že se k nám stále přidávají mladí lidé, kteří burcují a pohánějí naši venkovskou mládež novými nápady, nasazením a motivací, protože:

"Společně jsme silní!"

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


Landjugend Zell am Moos
Kirchenplatz 1
4893 Zell am Moos am Irrsee

mobilní +43 664 2557394
E-Mail landjugend.zell.tiefgraben@gmail.com
web zellammoos-tiefgraben.landjugend.at…
https://zellammoos-tiefgraben.landjugend.at/home

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA