© Wandern MondSeeLand ©Valentin Weinhaeupl
Eine Frau und ein Mann sitzen in der Wiese und genießen den Ausblick auf Wiesen und Berge

Innerschwand am Mondsee

Innerschwand am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Ať jaro, léto, podzim nebo zima - každá roční doba s sebou přináší novou hru barev a nechá krajinu převléci se do nového hávu. Innerschwand am Mondsee, místo, kde se usadil i šejk
Ať už s rodinou nebo bez, u nás je vítán každý. I když jsme nejmenší obec u Mondsee-Irrsee v regionu Salzkammergut, nabízíme 5ti a 3hvězdičkový hotel, ubytování v soukromých pokojích a dovolenou na statku. I sám arabský princ našel své oblíbené místo v Innerschwandu am Mondsee. My domácí jen ctíme jako "šejka".


Začněme krásné ráno pohodovou vycházkou krajinou kolem kaple Konradkapelle a kolem studny Konradbrunnen nebo podél břehu. Pokud potřebujete malé osvěžení, pak udělejte malou dobočku k veřejnému koupališti a skočte rovnou do krásně osvěžujícího jezera Mondsee. Mondsee se považuje za jedno z nejteplejších jezer v celeém regionu Salzkammergut.

Naší túrou na „Gugelhupfberg“ - tedy na Bábovkový kopec - sice nemůžeme konkurovat horské túře na Schober, Drachenwand nebo Schafberg, ale je to oblíbená trasa při našem megathonu.
Pádlování (3 km), horské kolo (12 km), závodní kolo (24 km) a nakonec 7,5 km běh: to jsou čtyři disciplíny Megathonu Unie Innerschwand.
Startovní výstřel této soutěže družstev padne rok co rok u koupaliště v Loibichlu. Třeba byste se rádi letos také zúčastnili?

Pohodlně si ležet u vyhžívaného bazénu, mít přitom výhled na celé jezero Mondsee, zaklíněné mezo hory - neposlouchá se to dobře?
Nebo byste raději jeli vstříc západu Sliúnce na člunu nebo na surfu? Půjčovna člunů a surfovacích prken je Vám k dispozici.

Pokud na Vás po túře nebo po cachtání v Mondsee-Geplantsche přijde hlad, můžete si u hostinského „zu Wangau“ vyhledat místo na sluneční terase anebo si najít místečko ve stínu v Dachsbrücke, obojí přímo u jezera.
U pořádné domácí kuchyně anebo nad výtečnou rybou můžete nechat pěkně odeznít den.
A co takhle jeden tajný tip? U Seestüberl, schovaný za veřejným koupalištěm a za sportovním zařízením, tam, kde kotví sportovní čluny a kde mají sídlo vodní záchranáři, tam najdete nejlepší místečko při západu Slunce v celém regionu MondSeeLand. U čerstvého světelého piva a ve dvou Vás mimochodem bude dvojnásob bavit přihlížet tomu, jak Slunce nad městem Salzburg mizí v údolí.

Nedostali jste chuť strávit svoji příští dovolenou u nás v nadmořské výšce 493 m?
Rádi Vám budeme při Vaší nezapomenutelné dovolené v MondSeeLandu nápomocni!


  • 1.070obyvatel

  • 19 km²plocha

  • 493 m nadmořská výška

  • 47.83, 13.40GPS souřadnice

z Německa: jeďte po dálnici A8 z Mnichova směr Salzburg, tam odbočte na A1 směr Linec/Vídeň, po 30km vyjeďte po výjezdu Mondsee;

z Vídně: jeďte po A1 směr Salzburg a vyjeďte po výjezdu Mondsee;

z Itálie: jeďte po A10 do Salzburgu, tam odbočte na A1 ve směru Linec/Vídeň, po 30km vyjeďte po výjezdu Mondsee;
Nádraží Strasswalchen-> 14 km do Mondsee a ca. 16 km do Innerschwandu
Nádraží Salzburg – 30 km do Mondsee (veřejná autobusová doprava)

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Innerschwand am Mondsee
Tourismusverband MondSeeLand, Mondsee-Irrsee
Dr.-Franz-Müller-Str. 3
5310 Innerschwand am Mondsee

telefon +43 43 2270
fax +43 6232 2270 - 22
E-Mail info@mondsee.at
web www.innerschwand.at
https://www.innerschwand.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA