© Wandern MondSeeLand ©Valentin Weinhaeupl
Eine Frau und ein Mann sitzen in der Wiese und genießen den Ausblick auf Wiesen und Berge

Oberwang bei Mondsee

Mondsee am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Předehra, náves: Matthäus Scheichelreuther, šelma sedlák, má dobrou náladu... Je den loučení. Matthäus je ovdovělý, přesto ale většinou dobře naladěný sedlák. Jeho syn Stefan se vydává do Vídně, aby tam začal se studiem teologie. Bylo to přání jeho matky, aby jej jeho otec nechal stát se farářem…

Tímto dějem začíná opereta „Der fidele Bauer - Šelma sedlák“, dílo s předehrou a dvěma akty, ke kterému našel její autor Leo Fall inspiraci v Oberwangu u Mondsee v Salzkammergut.

Jakmile člověk dorazí do Oberwangu, umí si hned představit, že se skladatel Leo Fall počátkem minulého století touto šarmantní obcí nechal inspirovat. Ještě dnes má tato obec velmi zemědělský ráz, vykazuje ale intaktní zásobování. Při průjezdu obcí má návštěvník těžkou volbu, zda si koupit svoje housky s paštikou v některém z obou supermarketů nebo u vesnického řezníka. Přitom tedy řeznictví Stabauer je svojí vynikající kvalitou známo daleko za hranicemi kraje Mondseeland.

Hostinec jménem „Fideler Bauer“ (toto jméno přijde člověku logické) je nejen kulinářským tipem na výlet, ale i výchozím bodem pro cestu „Lebensroas“. Tato tématická cesta pojednává o selských pracích v běhu staletí. Člověk by skoro čekal, že Matthäus Scheichelreuther se každým okamžikem vynoří za rohem a osobně nám vysvětlí každodenní činnosti jako mlácení lnu nebo štípání dřeva. Některé dny mohou mimochodem návštěvníci sami přiložit ruku k dílu a zkusit různé činnosti.

Co může Oberwang ještě nabídnout? Turistické cesty – ale to jistě víte, pokud jste se už informovali o Mondseelandu. Poutní kostel, také zvaný Konradskirche, který je ovšem ale zasvěcen sv. Martinu. Proč? Na to byste měli přijít sami. A v Oberwangu je jediná „lyžařská oblast“ Mondseelandu, dokonce s umělým sněhem, pokud to bůh počasí se sněhem nemyslí moc velkoryse.

A samozřejmě místečko pro zasnubování, zvané „Heiratsbankerl“ – to je ale tajný tip a ten se neprozrazuje každému čtenáři. Ovšem pro Vaše dotazy jsme Vám rádi k dispozici. Těšíme se na Vás.

  • 1.604obyvatel

  • 39 km²plocha

  • 572 m nadmořská výška

  • 47.87, 13.43GPS souřadnice

Po západní dálnici (Westautobahn) A1 z obou směrů sjet po dálničním výjezdu Oberwang
Veřejnou dopravou je Oberwang bohužel těžko dostupný - na eventuální spojení se prosím zeptejte v turistické kanceláři.
Hlavní nádraží Salzburg je vzdáleno 30km, mezinárodní letiště Salzburg W.A.Mozart Airport 35km - pokračování cesty autobusem na hlavní nádraží Mondsee, odtud pomocí taxi nebo vyzvedávací službou Vašeho hostitele.
Pro návštěvu Oberwang doporučujeme si pronajmout auto z půjčovny.

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Oberwang bei Mondsee
Mondseeland Salzkammergut Information
Dr. Franz Müller Straße 3
5310 Mondsee am Mondsee

telefon +43 43 2270
fax +43 6232 2270 - 22
E-Mail info@mondsee.at
web www.mondsee.at
http://www.mondsee.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku navštiv nás na Twitteru navštiv naši galerii fotek na strámce Flickr náš videokanál na Youtube Navštivte naši stránku na Wikipedii Navštivte náš blog

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA