© Wandern MondSeeLand ©Valentin Weinhaeupl
Eine Frau und ein Mann sitzen in der Wiese und genießen den Ausblick auf Wiesen und Berge

Zell am Moos am Irrsee

Zell am Moos am Irrsee, Oberösterreich, Österreich
Zell am Moos – místo s mnoha pozoruhodnostmi a nejlepší vesnickou slavností široko daleko! Pokud chcete jednou pořádně poznat obyvatele Zell am Moos, pak seberte dirndl nebo kožené kalhoty a vyražte na vesnickou slavnost do Zell am Moos 26. srpna 2012! To je celý Zell am Moos vzhůru nohama a věrní příznivci Dorffestu přijíždějí zeširoka zdaleka. Je to vrchol roku a pro každou věkovou kategorii se tu něco najde – pro malé skákací nafukovací hrad, kolotoč, trampolína, a pro ty o tochu větší četné stánky hostinských a různých spolků, kde se nabízejí domácí pochoutky jako staré dobré selské koblihy anebo pofesen - vlastně topinky. Pokud se chcete sportovně vyžít, zatančete si, účastněte se turnaje v plážovém volejbalu anebo si vychutnejte sound na baru u pláže a za ochlazením pak skočte do chladivých vod idylického jezera Irrsee.

Ale nejen kvůli Vesnické slavnosti stojí za to vyrazit do Zell am Moos! Jezero Irrsee, zvané také Zellersee, platí se svojí teplotou až 27°C za jedno z nejteplejších jezer regionu a spadá celé pod ochranu přírody. Obec Zell am Moos leží ve vzdálenosti asi 5 km od Mondsee entfernt, na překrásném jezeře Irrsee, a má milé malé centrum.

Jezero je bohaté na ryby - jako například siven severní, pstruzi, marény, siven americký, cejn, štika, kapři, candát a plotice! Díky své klidné poloze a málo zastavěnému pobřeží je Irrsee jedním z nejoblíbenějších jezer v Salzkammergut pro celoroční rybářský sport - relaxační dovolené pro rybáře nestojí nic v cestě!

Pro romantické chvíle si u Susi můžete vypůjčit člun a vychutnat si okamžiky ve dvou na jezeře!

Trochu stranou se nachází dílna Irrseekeramik s překrásnými hrnčířskými výrobky a pohádkovou zahradní galerií, která na každý pád stojí za návštěvu. Další perlou Irrsee je kaple Lindenbauernkapelle. Tato kaple je zcela zvláštním místem v Zell am Moos - platí za svaté místo, přinášející kolemjdoucím útěchu a pomoc a bylo vysvěceno jako zvláštní místo pro štěstí.

Pokud tedy hledáte malé místo, kde ještě zná každý každého, kde je ještě pořád vesnický řezník, vesnický pekař a tři starodávné vesnické hospody, pak jste v Zell am Moos úplně správně!

  • 1.400obyvatel

  • 21 km²plocha

  • 573 m nadmořská výška

  • 47.90, 13.32GPS souřadnice

po Západní dálnici Westautobahn A1 - výjezd Mondsee - po státní silnici B 154 ca. 5 km směrem na Zell am Moos am Irrsee nebo ze Strasswalchen také po silnici B 154 nádraží Oberhofen/Zell am Moos - ca. 5 km do centra Letiště Salzburg - Taxi nebo veřejnou autobusovou dopravou směr Mondsee až na autobusové nádraží - autobus směr Frankenmarkt

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Zell am Moos am Irrsee
Tourismusverband Mondsee - Irrsee
Kirchenplatz 1
4893 Zell am Moos am Irrsee

telefon +43 43 8215
fax +43 6234 8215 - 4
E-Mail info@mondsee.at
web www.mondsee.at
http://www.mondsee.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA